Временна организация на движението в Стара Загора заради честване на Четвъртия национален събор на запасното войнство

Събитието ще се проведе в парк "Артилерийски" в Стара Загора и е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

 13.06.2024 20:15
Временна организация на движението в Стара Загора заради честване на Четвъртия национален събор на запасното войнство

Временна организация на движението се въвежда утре - 14 юни (петък) 2024 г. по повод честване на Четвъртия национален събор на запасното войнство.

Събитието ще се проведе в парк "Артилерийски" в Стара Загора и е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев.

За времето от 09:00 часа до 12:00 часа нще се спре движението на личен и договориран транспорт и на МПС извършващи транспорт за собствена сметка на ул. „Христо Ботев“, в отсечката от ул. „Одринска епопея“ до бл. 33, кв. Казански, информират от Община Стара Загора. 

При необходимост, периодът на спирането на движението ще бъде удължен, по преценка на служителите към ОД на МВР. Движението на МПС ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието.

Да бъде приет Закон за запасното войнство ще настояват от СОСЗР 

По-рано днес се състоя кръгла маса на тема: „Взаимодействие между органите на държавната и местна власт, и запасното войнство, за подобряване дейността им за привличане на кандидати за висшите военни училища и попълване на видовете Въоръжени сили с кадрови военнослужещи“.

Официалното откриване на събора е в 11 часа. Ще бъдат изложени автентично военно облекло, старинно оръжие, символи, книги и други материали. Жителите и гостите на Стара Загора ще имат възможност да видят как се приготвя храна при полеви условия, както и да проследят демонстрации на бойни умениия и способности. Поздрав ще отправи Представителният ансамбъл на Въоръжениет сили към Националната гвардейска част, ще се изявят индивидуални изпълнители на патриотични песни, стихотворения и народни танци.

Сред официалните гости се очакват президентът Румен Радев, министър-председателят Димитър Главчев, министърът на отбраната Атанас Запрянов и др.

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Стара | Загора | транспорт | организация | движението | часа | временна организация | заради честване | Четвъртия национален | събор на запасното войнство

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори