Планинари срещнаха мама Меца и две малки мечета

На втори януари членове на клуба по Ски-туризъм към Туристическо дружество "Сърнена гора" предприеха изкачване на връх Мазалат и Голям Кадемлия в масива Триглав, с изходна точка - село Тъжа.

 04.01.2021 09:29
Планинари срещнаха мама Меца и две малки мечета

Известен старозагорски алпинист засне мама мечка и две малки мечета в района на масива Триглав. Снимката е извадена от видео, направено от Костас Канидис.

На втори януари членове на клуба по Ски-туризъм към Туристическо дружество "Сърнена гора" в Стара Загора предприеха изкачване на връх Мазалат и Голям Кадемлия в масива Триглав, с изходна точка - село Тъжа. Те споделиха, че са имали изпъстрен с вълнуващи срещи ден - с ловци, елени, диви кози и за десерт - мама мечка с две малки мечета.

Това не е единствената среща на старозагорци с планината в началото на Новата 2021 година. Няколко излета предприеха туристите. Сред тях е изкачването на връх Саръяр в Стара планина от малка група от круба по Пешеходен туризъм. Този обзорен връх се намира над селата Долно и Горно Изворово в Казанлъшко, като е разположен южно от главното старопланинско било. Върхът е висок 1 485 м над морското равнище, като това го прави втори по височина сред върховете в района - той е по-висок от близките Хаджи Димитър (Бузлуджа) и Българка, а отстъпва единствено на връх Голям Бедек (само с 3 метра).


Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери връх | мечета | туристическо дружество | планинари | "Сърнена гора"

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори