Шест актриси ще са „Шаферки завинаги“ в Сатирата

Автори на пиесата, издадена през 2013 година, са Джеси Джоунс, Никълъс Хоуп, Джейми Утън, а преводът е на Димитър Стратев. Премиерата се очаква през март 2024 г. Постановъчният екип е в състав – Владимир Люцканов (режисьор) и Марина Янева (сценограф).

 10.12.2023 14:08
Шест актриси ще са „Шаферки завинаги“ в Сатирата

В Сатирата започнаха репетициите на „Шаферки завинаги“, съобщават от трупата.

Автори на пиесата, издадена през 2013 година, са Джеси Джоунс, Никълъс Хоуп, Джейми Утън, а преводът е на Димитър Стратев. Премиерата се очаква през март 2024 г.
Постановъчният екип е в състав – Владимир Люцканов (режисьор) и Марина Янева (сценограф).

Участват Албена Михова, Албена Павлова, Анита Ангелова, Ирина Първанова, Маргарита Хлебарова и Силвия Лулчева.
Драматург на спектакъла е Богдана Костуркова, помощник-режисьори са Елица Мутафчиева и Ива Станчева.

Четири приятели са се заклели да спазят обещанието, което са дали в нощта на техния абитуриентски бал – да присъстват на сватбите на другите, без значение какво ще се случи с всяка една от тях. Повече от тридесет години по-късно, те все още правят тази „дълга разходка“ един за друг, решени да спазват обета си.
Те са отдадени на идеята, че кариерите, талията и дори браковете могат да изчезнат, но истинските приятелства остават за цял живот. Според чуждестранната критика това е вълнуваща история за четири лоялни и решителни жени, които категорично отговарят на въпроса „Колко далеч си готова да стигнеш, за да спазиш обещание към приятел?“.

Източник: БТА
Снимка: Сатиричен театър

 

Ако материалът Ви харесва, подкрепете ни, като го споделете с приятелите си.


Маркери Сатирата | шест актриси | Шаферки завинаги

Коментирай

Кликни за нова
 
Въведете символите от картинката

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки, нашите услуги, Вие, се съгласявате с това.  Разбрах!  Повече информация

Затвори